Hlavní obsah

Madoffovy lodě vydraženy za více než dva milióny dolarů

Florida

Za více než dva milióny dolarů (přes 34 miliónů korun) byly v úterý na Floridě vydraženy čtyři lodě odsouzeného amerického finančníka Bernarda Madoffa a jeho bývalého spolupracovníka Franka DiPascaliho. Madoff si ve vězení odpykává trest za zpronevěru desítek miliard dolarů.

Článek

Nejvíce peněz při dražbě vynesla téměř dvacetimetrová motorová jachta DiPascaliho, jemuž také hrozí vězení za podíl na nezákonných transakcích. Prodána byla za 950 tisíc dolarů. Madoffova sedmnáctimetrová sportovní jachta Rybovich 1969 byla vydražena za 700 tisíc.

Další z jeho lodí, dvanáctimetrová Shelter Island Runabout přinesla 320 tisíc a sedmimetrový člun Maverick byl prodán za 21 tisíc dolarů.

Foto: Hans Deryk, Reuters

Madoffova sedmnáctimetrová sportovní jachta Rybovich 1969

Výtěžek aukce mají získat oběti Madoffových finančních podvodů. Poputují k nim také peníze z prodeje finančníkových nemovitostí na Manhattanu v New Yorku a v Palm Beach.

V sobotu byly také vydraženy některé osobní věci Madoffa a jeho manželky Ruth. Aukce vynesla téměř milión dolarů. Kupci si z ní odnesli například baseballovou bundu klubu New York Mets s vyšitým Madoffovým jménem na zádech nebo finančníkův prsten absolventa Hofstraské univerzity.

Podle policejního zástupce z jižní Floridy vynášejí aukce Madoffova majetku mnohem více peněz, než se původně očekávalo. Při aukci byl také prodán Mercedes Madoffovy manželky za 30 tisíc dolarů. Osobní věci Madoffových se objeví ještě nejméně na dvou dalších aukcích.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Madoffovy hodinky Rolex

Jednasedmdesátiletý Madoff byl odsouzen ke 150 letům vězení za zpronevěru až 65 miliard dolarů (asi 1,17 biliónu Kč), které patřily klientům jeho investiční společnosti Bernard L. Madoff Investment Securities.
Manželka Ruth sice z ničeho obviněna nebyla, ale dohodla se s úřady na tom, že i ona se vzdá majetku výměnou za to, že jí federální úřady nechají 2,5 miliónu dolarů, které údajně nejsou spojeny s manželovou nezákonnou činností. Musela se ale vystěhovat z newyorského bytu ceněného na sedm milionů dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám