Hlavní obsah

Proud kamení pohřbil úsek silnice v USA

Rozsáhlý sesuv zablokoval jednu z mezistátních silnic v hornaté oblasti mezi Severní Karolínou a Tennessee ve Spojených státech. Televizní štáb právě natáčel reportáž o práci silničářů, protože v oblasti podmáčely vydatné deště podloží a menší sesuvy se objevily na více místech. Přímo před kamerami zmizel široký kus silnice během několika sekund.

Článek

Silničáři odhaduj, že opravy se nyní protáhnou na měsíce a kromě značných nákladů, odhadovaných na více než dva milióny dolarů, se protáhnou i časově. Mokrou zimu podle kanálu WHNT News může záhy vystřídat sněžení a mráz neposkytuje nejlepší podmínky pro opravu silnice a její potažení asfaltem.

Masa kamení se na podmáčeném svahu změnila ve smrtící řeku, která vymazala z povrchu stometrový úsek silnice. Jen díky štěstí a tomu, že provoz byl omezen již kvůli probíhajícímu čištění cesty od uvolněných kamenů, se nikomu nic nestalo.

Nicméně městečka závislá na této silniční tepně už počítají možné škody, nejen kvůli zhoršenému zásobování. Bojí se také, že k nim přijede méně návštěvníků. Doufají proto v pomoc z federálních fondů. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám