Hlavní obsah

Střelec v Orlandu se prý mstil bývalé firmě za finanční problémy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlando

Muž, který v pátek ve své bývalé firmě v americkém Orlandu zastřelil jednoho člověka a pět lidí zranil, se domníval, že mu někdejší zaměstnavatel zablokoval příspěvek v nezaměstnanosti. Čtyřicetiletý Jason Rodriguez to podle agentury AP řekl vyšetřovatelům.

Článek

Firma Reynolds Smith & Hill, která se zabývá poradenstvím v nákladní dopravě, propustila Rodrigueze před dvěma roky, neboť prý nesplňoval její pracovní standardy. Muž donedávna pracoval v prodejně s občerstvením a po odchodu z ní požádal o dávky v nezaměstnanosti. Když mu ale očekávaný šek nepřišel, za viníka považoval společnost Reynolds Smith & Hill.

Na dotaz novinářů, proč zaútočil na bývalé kolegy, odpověděl cestou na policejní stanici s želízky na rukou: "Protože mě nechali shnít."

Rodriguez má údajně velké finanční problémy. Ročně podle AP nevydělal ani 30 000 dolarů (519 000 korun), dluží ale téměř 90 000 dolarů (přes 1,5 miliónu korun). Uvedl, že je na tom s penězi tak zle, že neměl ani prostředky na to, aby jel navštívit osmiletého syna, který žije půlhodiny cesty od něj.

V pátek Rodriguez vešel do kanceláří Reynolds Smith & Hill v osmém patře kancelářské budovy, vytáhl pistoli na zaměstnance, který stál u přepážky recepce, a zabil ho. Poté vstoupil do pracovní části, několikrát vystřelil a zranil pět osob. Všechny jsou podle policie v orlandských nemocnicích ve stabilizovaném stavu a mimo ohrožení života. Útočníka policie později zatkla v domě jeho matky. Při zatýkání nekladl odpor a policistům se údajně omluvil.

"Procházím právě těžkým obdobím. Omlouvám se," řekl podle AP mužům zákona, kteří mu nasadili pouta. Podle policie bude obviněn z vraždy prvního stupně a dalších trestných činů.

Střelba ve floridském Orlandu se odehrála jen den po krveprolití na vojenské základně Fort Hood v Texasu, kde major americké armády zastřelil 13 lidí a dalších 30 zranil. Údajně se tak chtěl vyhnout službě v Afghánistánu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám