Hlavní obsah

V domě sériového vraha žen v USA našli policisté už deset těl

Novinky, aš, Examiner, Fox News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cleveland
Aktualizováno

Na deset vzrostl počet těl objevených v clevelandském domě a na dvorku padesátiletého Anthonyho Sowella. Policisté také v domě objevili lebku, takže počet jeho obětí může činit jedenáct. Sowell, který si už odseděl patnáct let za znásilnění a byl vyšetřován kvůli dalšímu znásilnění z října, už byl obviněn z pěti vražd.

Článek

Sowell původně nebyl stíhán pro vraždu, ale kvůli podezření ze znásilnění, které měl spáchat v září. Proto policie přišla ve čtvrtek do jeho domu, kde našla dvě těla v pokročilém stádiu rozkladu. Třetí tělo objevili muži zákona v pátek v mělkém hrobě. Do konce minulého týdně našli policisté v jeho domě a na dvorku další tři těla.

Současně se rozběhla rozsáhlá pátrací akce s cílem Sowella dopadnout. To se podařilo v sobotu.

Foto: Reuters

Anthony Sowell už byl obviněn z pěti vražd

Počet obětí roste

Další čtyři těla byla objevena v úterý zakopaná na dvorku. Ve sklepě také našli policisté lebku. Obávají se, že obětí může být více.

Clevelandský policejní šéf Michael McGrath k případu uvedl: „Vypadá to, že tento muž měl nenasytnou touhou, kterou si musel splnit. Vše je právě tady na místě.“

Policie proto chystá, že ve středu ještě rozboří zdi a stropy. „Neodejdeme, dokud vše neprohledáme.“

Zjišťuje se identita uškrcených žen

V úterý už byl Sowell obviněn z pěti vražd a čeká se, že bude obviněn z dalších. K prvním pěti případům koroner uvedl, že ženy byly uškrceny.

Sowell, který byl v roce 1989 odsouzen na 15 let za znásilnění, je dále obviněn z únosu, napadení a znásilnění ženy, na kterou zaútočil v září.

Policie zatím nezveřejnila identitu obětí, potřebuje k tomu provést testy DNA, používá také snímky chrupu. Dotazy jí bombardují zejména příbuzní zmizelých žen. McGrath je ovšem varuje: „Dokud nebudeme znát identitu obětí, nebude nám znám způsob jejich života, jaké zaujímaly postavení ve společnosti. Nebylo by žádným překvapením, kdyby se ukázalo, že tyto oběti nejsou pohřešovanými ženami.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám