Hlavní obsah

Po střelbě u kalifornské synagogy zůstali dva ranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Mladík ve věku kolem 17 let ve čtvrtek na parkovišti židovské synagogy v kalifornském San Fernandu postřelil dva muže. Oba byli členy místní židovské obce. Židovské školy a synagogy v oblasti kvůli incidentu zvýšily ostražitost pro případ, že nešlo o ojedinělý čin.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Mladík k mužům na parkovišti přišel a bez varování po nich vystřelil. Oba byli zasaženi do nohou. Po ošetření v nemocnici jsou nyní v uspokojivém stavu.

Krátce po střelbě zatkla policie nedaleko synagogy muže, který odpovídal popisu střelce. Podle AP to byl mladík černé pleti, který měl na sobě mikinu s kapucí. O motivu činu zatím policie neposkytla konkrétní informace.

"Jelikož se to stalo u synagogy, nemáme jinou možnost než to zatím hodnotit jako čin motivovaný rasovou nenávistí," uvedl jeden z policistů.

V oblasti, kde se střílelo, je několik židovských škol a synagog. Policie jim nařídila zvýšit obezřetnost a zpřísnila v jejich okolí bezpečnostní opatření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám