Hlavní obsah

Madoff má celu s 21letým dealerem, čas tráví se špiónem

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Bernard Madoff, odsouzený za největší finanční podvod v dějinách Wall Streetu, sdílí celu s 21letým dealerem drog a čas tráví také s bývalým zločineckým bossem a izraelským špiónem. Vyplývá to z několika úterních podání u soudu New Yorku.

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Bernard Madoff

Článek

Právníci fondu, který díky Madoffovi přišel o více než tři miliardy dolarů, s odsouzeným mluvili v červenci a na základě jeho výpovědi zažalovali několik velkých bank a účetních firem, které s finančníkovým investičním fondem spolupracovaly. Soudní podání osvětlují také, jak Madoff ve vězení v Raleighu v Severní Karolíně žije.

Podle dokumentu dodaného soudu je na cele s 21letým drogovým dealerem. Madoff má spodní palandu. Ve volném čase tráví rád čas se zločineckým bossem z Colomba Carminem Persicem a Jonathanem Pollardem, který byl odsouzen za špionáž pro Izrael. Většina spoluvězňů je ve vězení za sexuální delikty a drogy. Například kuchař, který vězňům připravuje pizzu, byl odsouzen za obtěžování dítěte.

Bernard Madoff byl za zpronevěru více než 50 miliard dolarů v průběhu 20 let odsouzen koncem června na 150 let za mřížemi. Právníci zastupující dceřinou společnost hedgeového fondu Mutual Life Insurance v úterý mimo jiné zažalovali banky JPMorgan a Bank of New York. Podle nich měly na Madoffově pyramidovém podvodu podíl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám