Hlavní obsah

Otec chlapce z balónu chtěl peníze na bunkr, kde by přežil konec světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fort Collins

Richard Heene, který minulý týden úřadům v americkém Coloradu nahlásil, že jeho syn vzlétl omylem v podomácku vyrobeném balónu, měl strach z konce světa. Doufal, že mu publicita případu pomůže získat peníze na stavbu podzemního bunkru. Vyšetřovatelům to řekl někdejší Heeneův spolupracovník Robert Thomas. Dříve Heene uváděl, že je potomkem mimozemšťanů.

Článek

Prokuratura by měla v příštích dnech rozhodnout, zda Heene a jeho žena Mayumi budou obviněni z klamání úřadů, využívání dítěte pro trestný čin a šíření falešné poplašné zprávy.

Let balónu nad Coloradem minulý čtvrtek ve Spojených státech získal velkou pozornost. Zpravodajské televize jej přenášely v přímém přenosu pod dojmem, že je uvnitř balónu šestiletý syn Heeneových Falcon. Balón asi po dvou hodinách přistál na poli, ale ztracený hoch v něm nebyl. Vše vyvrcholilo několik hodin poté, co se ukázalo, že malý Falcon byl celou dobu doma.

Zinscenované zmizení

Heeneovi nyní čelí podezření, že celé drama zinscenovali, aby se mohli zviditelnit v televizní reality show. Tento dojem podnítil samotný Falcon, když v rozhovoru se stanicí CNN řekl, že to celé jeho rodina "udělala kvůli show".

Poté se u dalších dvou televizních rozhovorů přenášených v přímém přenosu pozvracel, což podle některých médií vypovídá o tom, že chlapec nebyl v dobrém psychickém stavu.

Podivné názory rodičů

Podezření také posilují výpovědi Heeneových známých či jejich spolupracovníků. Jeden z nich Robert Thomas vyšetřovatelům řekl, že Richard Heene byl "posedlý" snahou účinkovat v reality show a stát se slavným.

"Heene věří, že svět v roce 2012 skončí. Proto se snažil rychle vydělat peníze, stát se bohatým a vybudovat bunkr nebo něco pod zemí, kde by byl v bezpečí před výbuchem slunce," řekla Thomasova právní zástupkyně Linda Leeová. V minulosti se Heeneovi zúčastnili americké verze pořadu Výměna manželek a hovořili v něm mimo jiné o tom, že jsou potomky mimozemšťanů.

Vyšetřovatelé v současnosti zkoumají e-maily, telefonáty a finanční dokumenty Heeneových. V domě byly nalezeny dokumenty, podle kterých měla jistá mediální společnost Heeneovým zaplatit za účinkování v reality show, uvedl šerif Jim Alderden. Heeneovi prý chtěli vystupovat v pořadu, kde by všemožnými experimenty prokázali existenci mimozemských civilizací.

Tvrdé tresty

Richard Heene se svou manželkou od začátku odmítají, že by událost zinscenovali kvůli publicitě. U nejtvrdšího z případných obvinění jim hrozí až šestileté vězení a pokuta 500 000 dolarů. Podle šerifa by mohla také policie žádat úhradu nákladů vynaložených na pátrací akci po Falconovi. Jen vyslání dvou policejních helikoptér stálo 14 500 dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám