Hlavní obsah

Americký soudce se neomluví, že odmítl oddávat rasově smíšené páry

Novinky, CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New Orleans

Americký soudce Keith Bardwell z městečka Tangipahoa se v sobotu odmítl omluvit za to, že v posledních dvou a půl letech odmítl sezdat čtyři rasově smíšené páry. Bardwell se hájí tím, že jednal v zájmu dětí. Odmítá, že by byl rasista.

Článek

"Je těžké se omluvit za něco, o čem jste z celého srdce upřímně přesvědčeni, že to není špatné,“ vysvětlil soudce, proč se neomluví žádnému z párů.

Soudci přitom hrozí, že bude zbaven své funkce. "Je to jasné porušení ústavních práv a zákona státu, disciplinární jednání včetně přezkoumání jeho licence by mělo být zahájeno okamžitě," řekl už pátek louisianský guvernér Bobby Jindal, který soudce vyzval, aby odstoupil.

Nevěří tomu, že je rasista, ale tohle je rasismus
Beth Humphreyová, kterou soudce odmítl provdat za černocha

Bardwell se opakovaně hájí, že jednal v zájmu dětí: "Nejsem rasista, oddávám černé páry přímo u sebe doma. Hlavně se ale starám o děti." Soudce tvrdí, že na základě svých zkušeností děti z rasově smíšených manželství nejsou akceptovány ani v jedné z rodičovských komunit. Navíc podle něj tato manželství většinou dlouho nevydrží. [celá zpráva]

Na jeho jednání upozornila 30letá Beth Humphreyová, kterou odmítl provdat za 32letého černocha Terrence McKaye, a doporučil jim, aby si našli jiného sezdávajícího. To udělali a vzali se 9. října. Humphreyovou jeho přístup pobouřil a na případ upozornila. "Chtěli bychom, aby odstoupil. Nevěří tomu, že je rasista, ale tohle je rasismus,“ prohlásila Humphreyová.

„Každý má své názory, ale jeho jsou ve všech ohledech špatné. Kdybychom nebyli pro smíšená manželství, neměli bychom našeho prezidenta, jeho pohled je pořád jako z roku 1800," dodal novomanžel Terrence McKay.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám