Hlavní obsah

Chlapec položil Obamovi otázku, na kterou by si zřejmě netroufl ani novinář

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve devítiletý chlapec položil americkému prezidentovi Baracku Obamovi otázku, na kterou by si zřejmě netroufl ani novinář. Tyren Scott se během Obamova vystoupení na akademické půdě univerzity v New Orleans ve své dětské naivitě nezdráhal zeptat: "Proč vás lidé nesnáší?"

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Americký prezident Barack Obama a devítiletý Tyren Scott

Článek

Dotaz chlapce napadl zřejmě díky tomu, že v USA se hovoří o tom, že popularita prezidenta výrazně ochladla.

Obama se však nenechal zaskočit a odpověděl: „Dobře, nejprve ze všeho - byl jsem zvolen prezidentem, takže ne všichni mě nesnáší.“

Poté chlapci řekl, že pokud sleduje televizi, vždycky v ní uvidí někoho, kdo je naštvaný. „Někdy se tomu říká politika. Jedna politická strana vyhraje, další cítí, že je třeba do tebe dloubnout, abys zůstal ostražitý. Nesmíš to brát tak vážně. Lidé se obávají o své vlastní životy, o svou práci, zdravotní pojištění, domovy a cítí se frustrovaní. Jestliže jsi prezidentem Spojených států, musíš s tím vším počítat,“ dodal Obama.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Obama po zodpovězení dotazu hocha objal.

Nutné je dodat, že obliba Baracka Obamy postupem času citelně opadá. Například na jaře měl podporu 68 procent obyvatel země. Postupem času jeho popularita razantně klesla, a to až na červencových 55 procent. To je dokonce o jedno procento méně, než jakou podporu měl za stejnou dobu v úřadu bývalý prezident George W. Bush. [celá zpráva]

Američané jsou prý pesimističtí, pokud jde o Obamovy schopnosti zvládnout krizi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám