Hlavní obsah

Chlapce, který měl uletět v balónu, našli doma na půdě

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

Falešný poplach, Amerika na nohou, teď si mohou všichni oddechnout. Poté co záchranáři v severním Coloradu na zemi i ve vzduchu neúspěšně prohledali každý kout, aby našli zmizelého šestiletého hocha, jenž se měl vznést v balónu, se zjistilo, že v balónu vůbec nebyl. Uvedla to stanice CNN.

Foto: Rick Wilking , Reuters

Šestiletý Falcon Heene s otcem

Článek

Americké televizní stanice kvůli události přerušily dokonce živý přenos vystoupení prezidenta Baracka Obamy v New Orleansu, aby diváci mohli let sledovat. Balón naplněný héliem ulétl nešťastnou náhodou a po hodině a půl skončil v poli. Šestiletý Falcon Heene v něm ale nebyl a úřady se domnívaly, že z balónu vypadl - vypověděl to jeho bratr.

Foto: Reuters

Po několika hodinách horečného pátrání, k němuž se přidal i vrtulník Národní gardy, bublina splaskla. Chlapec byl celou dobu v bedně na půdě. „Hrál jsem si a potom usnul,“ řekl vyjevený hoch skupině reportérů před svým domem. Jeho otec prohlásil, že se ale schovával, protože na něj křičel, čehož lituje.

Balón dlouhý šest metrů a vysoký půl druhého metru patřil právě otci, který je meteorologem a používal ho na výzkum. V jednu chvíli balón dosáhl výšky více než dvou kilometrů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám