Hlavní obsah

Ve Washingtonu demonstrovaly tisíce homosexuálů

Washington
Aktualizováno

Tisíce homosexuálů v neděli pochodovaly Washingtonem od Bílého domu ke Capitolu a vyzývaly prezidenta Baracka Obamu, aby dodržel svůj slib a zasadil se o ukončení jejich diskriminace v armádě. Chtějí také, aby mohli uzavírat páry stejného pohlaví manželství.

Foto: Molly Riley, Reuters

Demonstrující homosexuálové ve Washingtonu

Článek

Hlavní řečník Julian Bond, který vede významnou organizaci bojující za rovnost lidí různých ras Národní asociaci po vzestup barevných lidí (NAACP), srovnal boj za rovná práva homosexuálů s bojem za rovná práva černochů v šedesátých letech.

Foto: Molly Riley, Reuters

Duhová vlajka před Capitolem

Také řekl: „Máme v této zemi řadu vážných problémů, ale manželství párů stejného pohlaví k nim nepatří". Vyzval též k pokračování akcí s biblickým: „Dobro nepřichází k těm, kdož čekají, ale k těm, kdož usilují.“

Foto: Molly Riley, Reuters

Demonstranti přinesli ke Capitolu obrovskou duhovou vlajku

Americký prezident Barack Obama v sobotu slíbil, že zruší zákaz služby homosexuálů v armádě. Nesdělil ale žádný časový plán. Prezident připustil, že prosazení změn trvá déle, než by američtí homosexuálové chtěli.

Foto: Molly Riley, Reuters

Demonstrující homosexuálové ve Washingtonu

"Nepochybujte ale o směru, kterým míříme, ani o cíli, kterého dosáhneme," ujistil Obama přítomné. Slíbil také, že bude apelovat na Kongres, aby zrušil zákon o ochraně manželství, který federální vládě brání vytvářet tlak na jednotlivé státy, aby uznávaly svazky lidí stejného pohlaví. [celá zpráva]

Stávající zákon umožňuje homosexuálům sloužit v americké armádě, jen pokud svou orientaci tají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám