Hlavní obsah

V USA odsoudili rodiče, kteří se místo pomoci umírající dceři jen modlili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na šest měsíců do vězení byl ve středu odsouzen americký pár, který nezavolal k umírající dceři lékaře a spoléhal na sílu modliteb. Jedenáctiletá Madeline Kara Neumannová zemřela v roce 2008 na cukrovku. Lékař by ji přitom mohl zachránit. Dale a Leilani Neumannovým hrozilo až 25 let vězení.

Článek

Soudce Vincent Howard nařídil páru, že musí během šesti následujících let strávit každý rok ve vězení jeden měsíc.

Dodal, že to by mělo rodičům dcery poskytnout čas, aby přemýšleli o Kaře a jaké poučení chce Bůh, aby si z toho vzali.

Dodal, že odsouzení „jsou dobří lidé, kteří se starají o rodinu a kteří udělali špatné rozhodnutí.“ Ještě doplnil: „Bůh pravděpodobně působí přes jiné lidi, někteří z nich jsou lékaři“. Reagoval tak na obhajobu otce.

Dale Neumann, který má ještě další tři děti ve věku 14, 16 a 18 let, soudu vysvětlil, proč nezavolal lékaře: "Kdybych se v okamžiku krize obrátil na kohokoli jiného než na Pána, neupřednostňoval bych Boha.“

Lékař u soudu uvedl, že dceři se dalo pomoci, kdyby se jí podalo dost tekutin a inzulín. Měla cukrovku, která ale nebyla diagnostikována, protože rodiče s ní nešli k lékaři. Doktora zavolali ve chvíli, kdy byla dívka 22 hodin v komatu. Sanitka dorazila jen pár minut poté, co dívka obklopená modlícími se lidmi, přestala dýchat. Ve vážném stavu přitom doma ležela už 22 hodin a přestala dýchat. [celá zpráva]

Kurátor navíc bude deset let dohlížet na stav dalších dětí v rodině každé tři měsíce, a pokud děti onemocní nebo se vážně zraní, musejí s nimi k lékaři.

Anketa

Považujete trest udělený rodičům za dostatečný?
Ano
6,9 %
Ne
93,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10363 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám