Hlavní obsah

Pitevní zpráva: Jackson byl v dobrém zdravotním stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Zpěvák Michael Jackson byl prý před smrtí, kterou letos v červnu způsobilo předávkování léky, v celkově dobrém zdravotním stavu. Dokazuje to kompletní pitevní zpráva, kterou získala agentura AP a která v úplném znění nebyla do této doby publikována.

Článek

V lékařské zprávě se podle AP uvádí, že Jacksonovy paže byly pokryty vpichy, na obličeji a krku měl četné jizvy a tmavé tetování na obočí a růžové tetování kolem rtů. Zjištěny byly kožní problémy. Jeho srdce bylo silné. Trpěl artritidou a měl poškozené plíce, což způsobovalo, že se mu hůře dýchalo. Jinak to byl ale v podstatě zdravý padesátník, nikoliv zničená lidská troska, jak ho mnohdy líčila bulvární média.

"Jeho celkový zdravotní stav byl dobrý," konstatoval lékař Zeev Kain z Kalifornské univerzity, který dostal zprávu k posouzení od agentury AP. "Výsledky vyšetření vykazují normální hodnoty."

Jackson vážil 62 kilogramů, což se považuje za přiměřené k jeho výšce 175 centimetrů.

V době smrti měl zpěvák na hrudi modřiny a několik zlomených žeber, což byl důsledek oživovacích pokusů.

V dokumentu se dále píše, že žádný ze zjištěných defektů neohrožoval zpěváka na životě a že zemřel v důsledku předávkování silným anestetikem propofol. Tento lék mu údajně spolu s dalšími dvěma sedativy podal jeho osobní lékař Conrad Murray. Policie zpěvákovu smrt z 25. června vyšetřuje jako zabití.

Jackson byl jednou z nejvýraznějších osobností populární hudby všech dob. V posledních letech jeho popularita poněkud klesla. Umělec zemřel v době, kdy se připravoval na nové turné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám