Hlavní obsah

Matka věznila 14letého syna ve skříni a brutálně ho mučila

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oklahoma City

Policie v americkém městě Oklahoma City obvinila 37letou LaRhodnu Marii McCallovou a jejího o rok staršího přítele Steva Van Hamiltona, protože čtyři a půl roku věznili a týrali jejího čtrnáctiletého syna, píše DPA. Tomu se v pátek podařilo utéci a vyhledat pomoc ve skladu zbraní Národní gardy. Jeho matka i s přítelem byli v sobotu zadrženi a obviněni z dvaceti závažných trestných činů.

Článek

Když špinavý a zjizvený chlapec, který měl na sobě jen nadměrně velké šortky, v pátek dorazil do skladu, příslušníci Národní gardy zavolali policisty.

Seržant Gary Knight z policejního okrsku ve městě Oklahoma City byl šokován stavem chlapce: "Byl hladový, byl špinavý a tělo měl pokryté jizvami. Byl to opravdu smutný pohled," řekl v pondělí Knight novinářům. "Některé z jizev byly čerstvé. Má je po celém těle - doslova od hlavy k patě," dodal seržant pdole agnetury AP.

Chlapec sdělil policistům, že ho matka a její přítel svazovali, bili, škrtili šňůrami od elektrických spotřebičů a lili mu na tělo alkohol, který zapalovali. Taky vypověděl, že týden nedostal jíst.

Podle svých slov byl zavřen ve skříni po většinu doby. Před skříní stála postel, takže nemohl utéci.

S matkou žil poslední čtyři a půl roku, od té doby, co ji pustili z vězení. Poté jej celou dobu věznila. Nechodil ani do školy.

Chlapec byl vyšetřen v nemocnici a umístěn do speciálního zařízení.

V domácnosti žilo více dětí

V sobotu policie zatkla matku chlapce i jejího přítele. Byli obviněni z dvaceti trestných činů souvisejících se zneužíváním a týráním dětí a ze zanedbání povinné péče. Kauce byla pro každého stanovena ve výši 400 000 dolarů.

Policie uvedla, že v domácnosti žilo dalších šest dětí, žádné z nich však nevykazuje známky špatného zacházení. Děti byly umístěny do speciální péče. Podle Beth Scottové, mluvčí úřadu, který má nyní děti na starosti, se nyní pátrá po dalších příbuzných. Děti prý však nebudou předány nikomu do péče, dokud neskončí vyšetřování.

"Dáváme si velký pozor na to, aby byly děti umístěny do bezpečného prostředí," uvedla Scottová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám