Hlavní obsah

USA si stěžují na špinavou kampaň proti diplomatovi v Moskvě

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americké ministerstvo zahraničí si u ruské protistrany stěžovalo na špinavou kampaň proti zaměstnanci americké ambasády v Moskvě. Na internetu se objevilo video, na němž má být zástupce velvyslanectví s prostitutkou. Podle Američanů je video montáž.

Foto: Chip East , Reuters

Šéfka americké diplomacie Hillary Clintonová

Článek

Brendan Kyle Hatcher setkání s prostitutkou odmítá a má podporu nadřízených. Mluvčí ministerstva zahraničí Ian Kelly řekl, že Hatcher zůstává na svém postu. V úřadu se zabývá mimo jiné lidskými právy, což je v Rusku citlivé téma.

Kelly uvedl, že Spojené státy „tento typ kampaně a zneužití internetu k pošpinění zástupce zahraniční služby odsuzují“. Pro CNN dodal: „Kyle Hatcher neudělal nic špatného. Je jasné, že video, které jsme viděli, je montáž různých klipů, z nichž některé jsou sehrané“.

Hatcher, který je ženatý, tvrdí, že ho kontaktovala skupina Rusů, kteří se ho snažili vydírat, ale on na jejich hru nepřistoupil. Videonahrávka z hotelového pokoje se pak objevila na internetových stránkách jednoho bulvárního deníku.

Ruské ministerstvo zahraničí záležitost nekomentovalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám