Hlavní obsah

Na Floridě našli mrtvou matku a pět podřezaných dětí

Novinky,
Naples

Policie v americkém státě Florida vyšetřuje vraždu 32leté matky a jejích pěti dětí, jejichž těla byla nalezena v Naples. Úřady pátrají po 33letém otci rodiny Mesaku Damasovi, který podle vyšetřovatelů už v pátek ráno odletěl na Haiti.

Článek

Šest mrtvých těl bylo objeveno v sobotu večer. Na policii se už v pátek obrátil jeden z příbuzných Damasových s tím, že se mu nedaří navázat s rodinou kontakt. Policisté dům navštívili hned týž den, nikdo jim sice neotevíral, ale jinak nic podezřelého nejistili.

Příbuzný policii v sobotu urgoval, a tak si policisté vyzvedli klíč od majitele pronajaté nemovitosti a vešli do domu. "Když jsme tam vešli, našli jsme těla,“ řekl kapitán Chris Roberts z kanceláře šerifa okresu Collier. "Mohu vám říci, že to byla nejhorší a nejnásilnější událost, kterou tato společnost může zažít. Nejhorší z nejhorších.“

Bližší podrobnosti ale neuvedl a nezmínil ani příčinu smrti 32leté Guerline Damasové a jejích dětí ve věku od 11 měsíců do devíti let.

FOTO: ČTK/AP

Otec je násilník, odletěl na Haiti

Bratr zavražděné Foren Dieu pro agenturu The News Press řekl, že mu policie sdělila, že měli všichni prořezaná hrdla. Dieu dodal, že jeho mladší sestra žila s Damasem pohromadě deset let.

"Bojovali spolu celou dobu,“ řekl Dieu. "Chtěl jsem jí pomoci, ale ona vždy říkala, že ho miluje. Nechtěla, aby děti byly bez otce.“ Podle něj přitom Damas děti bil.

Mesak Damas měl od roku 2000, kdy se do domu přistěhoval, opakovaně problémy s domácím násilím, což vyvrcholilo letos v lednu, kdy byl zadržen, protože bil svou ženu. Ve vězení však nebyl.

Policie zatím neuvedla, že by někdo byl spojován s případem jako podezřelý. Manžel, který odletěl na Haiti, však je v ohnisku zájmu policie. Vůz, který nechal na miamském letišti, byl zajištěn a zkoumají ho policejní technici.

Skutečnost, že Damas je nyní na Haiti, však vše komplikuje. Podle Robertse bude jeho případné vydání trvat týdny.

Související témata:

Výběr článků

Načítám