Hlavní obsah

Policie má podezřelého ze zazdění studentky na prestižní univerzitě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New Haven
Aktualizováno

Americká policie našla muže, kterého podezírala z účasti v případu vraždy studentky Annie Leové, jež byla nalezena v neděli zazděná ve výzkumné budově Yaleské univerzity. Podle CNN policisté muže vyslechli, ale poté jej zase pustili. Z pitevní zprávy vyplynulo, že žena byla uškrcena.

Článek

Kancelář koronera v americkém New Havenu upřesnila příčinu smrti Leové. Doposud to odmítala zveřejnit kvůli probíhajícímu vyšetřování a uvedla pouze, že šlo o vraždu. nebyl ale upřesněn způsob, jakým byla provedena. Ve středu ale bylo zveřejněno, že žena zemřela na udušení v důsledku tlaku na krk. 

Newhavenská policie uvedla, že také identifikovala osobu, o kterou má zájem. Jde o 24letého spolupracovníka oběti Raymonda Clarka. Nejprve ale vyslechla 150 lidí, kteří mohli o osudu Leové něco vědět. Studentka zmizela 8. srpna. Její tělo bylo nalezeno zazděné ve sklepě v den, kdy se měla vdávat. [celá zpráva]

Policie se při vyšetřování případu především zaměřila na spolupracovníky Leové. Střežila byt Clarka, který měl na starosti pokusná zvířata. Vyšetřovatelé měli povolení k prohlídce bytu, nemohli ji ale ihned provést, protože Clark nebyl doma. Pohrozili mu proto zatčením v případě, že nebude spolupracovat a neposkytne vzorek své DNA. Ve středu ho dal, byl vyslechnut a zase propuštěn.

Podle policie jsou ze záznamu bezpečnostních kamer známy všechny osoby, které do laboratoře vstoupily. Problémem je, že jde o tucty lidí. 

Policie zatím nemíní nikoho zatýkat, dokud nebude provedena analýza DNA. Podel CNN se jí podařilo zajistit zakrvácené šaty, místní noviny ale uvádějí, že šaty nepatří Leové.

Snoubenec zavražděné není podezřelý, s policií spolupracuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám