Hlavní obsah

Analytik humanitární organizace sbíral nacistické memorabilie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Organizace na obranu lidských práv Human Rights Watch oznámila pozastavení spolupráce s jedním ze svých analytiků vojenství. Vyšlo najevo, že Marc Garlasco sbírá předměty s nacistickou tematikou. V úterý to uvedl server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Marc Garlasco

Článek

Organizace Garlaskovi vzhledem k probíhajícímu vyšetřování pozastavila plat. O analytikově koníčku informoval proizraelský blog Mere Rhetoric.

Garlasco argumentuje, že ho zajímá vojenská historie a rozhodně není sympatizant nacismu. Jeho zájem prý vzbudila skutečnost, že v německé armádě za války musel bojovat jeho dědeček.

Právě protože je tak očividné, že nacisté páchali zlo, mne nikdy nenapadlo, že by se lidé, včetně mých přátel a kolegů, mohli ptát, proč se o ty věci zajímám.
Marc Garlasco

Human Rights Watch uvedla, že nemá žádné důkazy, že by Garlaskovo hobby nějak ovlivňovalo jeho analýzy. Nikdy prý nevyjádřil žádné antisemitské nebo pronacistické názory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám