Hlavní obsah

Hasiči v Hollywoodu jeli k prasklému potrubí a utopili auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywood

Čtyři losangelesští hasiči vyvázli se štěstím z hasičského vozidla, které se v úterý propadlo do jámy uprostřed vozovky v San Fernando Valley v severním Hollywoodu, informovalo místní rádio KPPC. Jámu způsobila voda z prasklého potrubí, která vymlela pod vozovkou velkou dutinu. Právě k této havárii přitom hasiči mířili.

Článek

Dvaadvacetitunový kolos za půl miliónu dolarů se zabořil přední částí do díry ve vozovce a ponořil se do vody. Dva hasiči unikli okénky ve dveřích, další dva seskočili ze zádi vozu.

Vozovka se propadla ve chvíli, kdy se řidič snažil z místa vycouvat poté, co zjistil, že země je značně nestabilní, uvedlo rádio KPPC.

Podle velení hasičského sboru se zřejmě podaří vozidlo zachránit, ale komunikační systém a palubní počítač bude zřejmě třeba zcela vyměnit.

Prasklý úsek potrubí patří k zastaralé síti, která pochází z roku 1914. Záchranáři raději v oblasti pátrají po případných dalších prasklinách a pro jistotu kontrolují i plynová potrubí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám