Hlavní obsah

Útočníci zmasakrovali na mexické klinice 18 lidí

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad Juárez

Na kliniku pro drogově závislé v severním Mexiku vtrhli ve středu ozbrojenci a postříleli 17 lidí. Informovaly o tom místní úřady.

Foto: Alejandro Bringas , Reuters

Policisté před klinikou v Ciudad Juárez

Článek

Útočníci vylomili dveře střediska El Aliviane ve městě Ciudad Juárez, seřadili své oběti ke zdi a spustili palbu. Zemřelo 17 lidí a nejméně pět dalších bylo zraněno.

Město ležící u hranice s Texasem je nejnásilnějším místem v Mexiku. Jen za letošní rok tam bylo zabito nejméně 1400 lidí. Většina zabití souvisí s gangy drogových obchodníků.

Mafie "dostala" i prezidentova muže

Masakr podle agentury AP završil obzvláště krvavý den v Mexiku. Ve státě Michoacán předtím zabili druhého muže bezpečnostního týmu prezidenta Felipa Calderóna. José Manuel Revuelta byl přitom do funkce povýšen před necelými dvěma týdny.

Útočníci na Revueltu udeřili, když byl ve svém autě na cestě domů. Snažil se jim ujet, ale o pár bloků dál mu trasu zablokovala dvě vozidla, z nichž vystoupilo šest střelců, kteří zahrnuli jeho auto sprškou střel.

Při přepadení zemřeli také dva jeho strážci a řidič nákladního vozu, který se k incidentu připletl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám