Hlavní obsah

Ztracená dívka se objevila po 18 letech, únosce s ní zplodil dvě děti

– San Francisco • Aktualizováno
Novinky, alt, vm

Dávný případ únosu v USA může mít překvapivé rozuzlení. V roce 1991 byla tehdy jedenáctiletá Jacey Lee Dugardová unesena neznámým člověkem, když šla od svého domu ke školnímu autobusu. Slehla se po ní zem. Nyní se údajně přihlásila na jedné policejní stanici v Kalifornii. Ženu unesl manželský pár, muž s ní za dobu zadržování zplodil dvě děti. Celých 18 let byla unesená v izolaci.

Článek

Nevlastní otec dívky Carl Probyn řekl, že před 18 lety viděl ve městě South Lake Tahoe, jak neznámý muž vtáhl Jacey do auta a ujel. Dívka poté již nebyla spatřena. Nyní je jí 29 let.

Hlavním podezřelým je osmapadesátiletý Phillip Garrido, který byl už dříve trestán za únos a znásilnění a propuštěn na podmínku. S Dugardovou údajně zplodil dvě dcery, kterým je nyní 11 a 15 let. I ony byly drženy v izolaci a nemohly chodit do školy či k lékaři.

Foto: Reuters

Manželský pár, který je z únosu podezřelý - Nancy a Phillip Garridovi

Nyní FBI a úřad šerifa v El Doradu vyšetřují výpověď ženy, která o sobě tvrdí, že je unesenou Duggardovou. Hovořila již s některými členy rodiny Dugardových a ti tvrdí, že se skutečně jedná o jejich Jacey unesenou před 18 lety.

Matka unesené Jacey odcestuje do San Francisca, aby se s ženou, představující se jako její dcera, setkala. S nevlastním otcem dívky, Carlem Probynem, už nežije. Právě on byl svědkem únosu Jacey, která se vracela ze školy a dvojice ji vtáhla do auta. Únosce se pokusil dopadnout, ale nepodařilo se mu to. Ani policie nedokázala dítě najít, proto podezřívala otčíma, že si vše vymyslel a má prsty v jejím zmizení. 

Garrido je v cele, je podezřelý ze znásilnění, únosu, ohrožování mravní výchovy a spiknutí. Jeho žena Nancy je podezřelá z únosu a spiknutí.

Na pozemku u jeho domu byl nalezen přístavek se sprchou a zavedeným elektrickým vedením, který působil, jako by v něm někdo tábořil. Objeveno tam bylo také ukryté auto stejného typu, jakým měla být dívka před lety unesena.  

Sousedé muže popsali jako podivína. Měl zabedněná okna a dveře a prý věřil tomu, že může promlouvat s bohem. Provozoval dokonce blog. Poslední příspěvek je o tom, jak dostal schopnost mluvit jazykem andělů. Následují jen reakce rozhořčených lidí poté, co byl jeho čin odhalen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám