Hlavní obsah

Tříletou holčičku nasálo potrubí v bazénu

– Key Biscayne
Novinky, coe

Paži tříleté dívky nasálo při koupání v bazénu na americkém ostrově Key Biscayne u Miami plastové odpadní potrubí. Celou hodinu jí její matka držela hlavu nad hladinou, zatímco hasiči odčerpávali z bazénu vodu.

Článek

Po odhalení sacího ventilu, který byl zhruba deset centimetrů pod hladinou, museli zasahující hasiči vybourat kus stěny bazénu, aby se dostali k potrubí, v jehož ústí ruka dívky zmizela. Poté uřízli kus trubky, který se jim však nepodařilo s dívčiny paže sejmout. I s rourou tak byla dívka letecky převezena do nemocnice.

Jak uvedl mluvčí hasičů z Miami Ignatius Carroll, dívčina ruka byla lehce pochroumaná, ale jinak bylo dítě ve stabilizovaném stavu.

Podle deníku Miami Herald jeden svědek události uvedl, že se v bazénu dívka učila plavat, když se opřela o stěnu koupaliště v místech u sacího ventilu, který pohltil její ruku. Hned vedle dítěte plavala jeho matka, která dítěti okamžitě přispěchala na pomoc a během zásahu hasičů mu držela hlavu nad hladinou. Svědkem události a pomocníkem při vyprošťování byl také dívčin otec, který skočil do bazénu plně oblečen.

Záchranáři holčičku vzápětí přenesli do přilehlého parku, kam mohl přistát vrtulník. Ten ji i s matkou poté transportoval do nemocnice Jackson Memorial.

Podle úřadu pro bezpečnost bazénů a koupališť nechránil sací ventil potřebný kryt, aby nemohlo dojít k nasátí většího předmětu. Zákon o bezpečnosti veřejných plováren přitom vstoupil v platnost už loni v prosinci.

Reklama

Výběr článků

Načítám