Hlavní obsah

Kupec nabídl za hrobku vedle Marilyn Monroe 82 miliónů, pak nabídku stáhl

Novinky, vm, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles
Aktualizováno

Hrobka ležící vedle hrobu slavné herečky a zpěvačky Marilyn Monroe ve Westwood Village Memorial Parku v Los Angeles byla na serveru eBay vydražena za téměř 4,6 miliónu dolarů (zhruba 82 miliónů korun). O pár hodin později však kupec svou nabídku stáhl.

Foto: Profimedia.cz

Marilyn Monroe

Článek

Vyvolávací cena byla půl miliónu dolarů, tedy asi deset miliónů korun. „Je to jediná příležitost strávit vaše dny na věčnosti přímo nad Marilyn Monroe,“ hlásal aukční poutač. Agenturní zprávy neuváděly, kdo hrobku zakoupil, byly známy pouze iniciály OS. Celkem byla cena navýšena jednadvacetkrát.

V průběhu úterka ale list Los Angeles Times oznámil, že kupec nabídku stáhl, údajně kvůli finančním potížím.

Manžel vyhrožoval stažením

Místo se uvolnilo poté, co se ho vdova po obchodníkovi Richardu Poncherovi Elsie rozhodla prodat, aby mohla zaplatit za dům v Beverly Hills za téměř 30 miliónů korun. Její manžel koupil místo v roce 1954 od bývalého manžela Monroeové, baseballové hvězdy Joea DiMaggia.

Foto: Profimedia.cz

Marilyn Monroeová

"Řekl mi, že pokud zemře a já ho nepoložím čelem k Marylin, tak mě bude strašit po zbytek mého života," řekla Elsie Poncherová, jejíž manžel zemřel ve věku 81 let před 23 lety. Její partner, který byl zjevně velmi dobře napojený na chicagskou mafii, zakoupil navíc ještě jedno místo o úroveň výše, kam ho chce nyní jeho exmanželka přemístit.

Vdova odmítla uvést pro média svůj věk, pouze přiznala, že jí je přes 70 let. Po smrti nemá v plánu spočinout vedle Marylin a svého partnera a proto místo prodává. Navíc také uvedla, že nechce být pohřbena, ale zpopelněna.

Za Marylin chce i zakladatel Playboye

Být pohřben vedle Marilyn Monroe si přeje i zakladatel magazínu Playboy Hugh Hefner, jenž místo vedle koupil v roce 1992. "Ležet na věčnost vedle Marilyn bylo příliš sladké, abych tu možnost pominul," řekl tehdy Hefner.

Monroe, rozená Norma Jeane Bakerová, zemřela v roce 1962 ve věku 36 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám