Hlavní obsah

Američan s přezdívkou Hitler přizabil s kamarády starého muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baltimore

Dva teenageři a 28letý muž byli v americkém městě Baltimore ve státě Maryland obviněni z rasového útoku za 76letého Afroameričana, jehož v úterý zkopali a zbili basebalovou pálkou a perlíkem. Oba nezletilí budou souzeni jako dospělí.

Foto: Profimedia.cz

Případ řešila marylandská policie.

Článek

Jamese Privotta napadli šestnáctiletý Emmanuel Miller, o rok starší Zachary Watson a 28letý Calvin Lockner známý pod přezdívkou Hitler. Privott byl napaden v úterý brzo ráno, když nakládal svůj automobil Chevy Tahoe po ranním rybolovu. V tu chvíli k němu přistoupila skupina mladíků a začala jej rasisticky urážet a bít. Pak jej srazili na zem, kopali do něj a jeden ho praštil baseballovou pálkou. Sebrali mu peněženku s devatenácti dolary a klíčky od auta, jímž ujeli.

Privott byl nalezen na místě útoku a skončil v nemocnici v kritickém stavu, který se postupně stabilizoval.

Pachatele pomohlo dopadnout zařízení v autě, které umožní lokalizovat jeho polohu i v případě havárie, jíž trojice zakončila svůj úprk. Jeden ze svědků si všiml, že od havarovaného vozu utíká Lockner, jehož rasistické názory byly dobře známé. Na těle má také tetování, které ukazuje jeho vazby na Arijské bratrstvo. Druzí dva mladíci nejsou spojováni s žádnou rasistickou nebo neonacistickou skupinou, ale znali Locknera.

Trojice se osočuje navzájem

Všichni byli obviněni z několika různých činů včetně pokusu o vraždu, napadení a útoku z rasových nebo náboženských důvodů.

Lockner po zadržení řekl, že lituje toho, co se stalo.

Zadržení na sebe vzájemně svalují vinu, Lockner přiznal, že muže bil, ale podle něj Privotta okradl Watson. Waston zase uvedl, že Lockner použil pří útoku perlík a Miller pálku. Lockner údajně oba nezletilé přesvědčoval, aby nasedli do auta ujeli. Po útoku prý všichni kouřili marihuanu.

Podle Millera útok začal, když Watson a Lockner o půl čtvrté ráno žádali Privotta a jeho ženu Ethel o cigarety. Když žádné nedostali, Lockner se rozzuřil a začal muži rasisticky nadávat. Počkal, až žena mizí, a pak Privotta napadl a nejméně desetkrát ho udeřil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám