Hlavní obsah

Vyšetřovatelé obviní Jacksonova lékaře Murraye ze zabití zpěváka

Právo, DPA, Vladimír Plesník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Conrada Murraye (51), osobního lékaře Michaela Jacksona, obviní vyšetřovatelé v nejbližších dvou týdnech ze zabití. S odvoláním na policejní zdroj to ve čtvrtek oznámila televize Fox News. Zdroj uvedl, že Murraye měla policie zatknout původně už ve čtvrtek, avšak nakonec detektivové rozhodli, že příští týden využijí povolení k prohlídce, nejspíš jedné losangelské lékárny, aby získali víc důkazů.

Článek

Losangelská prokuratura jedná s vyšetřovateli, zda nabídnou Murrayovi možnost vydat se do rukou justice v Los Angeles, nebo ho zatknou v texaském Houstonu, kde se nyní zdržuje. Policejní zdroje řekly Fox News, že Murray se 27. června, dva dny po Jacksonově smrti, přiznal, že královi popu jen několik hodin před jeho smrtí podal nitrožilně anestetikum propofol, aby mu pomohl usnout.

Propofol měl být přinejmenším jedním z faktorů náhlé smrti 50letého zpěváka. Murray, který Jacksonovi účtoval měsíčně 150 tisíc dolarů (2,73 miliónů korun), přerušil mlčení a na videu umístěném ve středu na YouTube uvedl, že udělal, vše co mohl, aby Jacksona zachránil. „Řekl jsem pravdu a věřím, že pravda zvítězí,“ podotkl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám