Hlavní obsah

V jediné přestřelce mezi mexickou policií a narkomafií zemřelo 12 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pachuca

Při přestřelce mezi policisty a obchodníky s drogami v centrálním Mexiku bylo zabito 12 osob, mezi nimi tři policisté. O čtvrtečním střetu v pátek informovaly místní úřady. Policisté ve státě Hidalgo pátrali po dvou pohřešovaných federálních agentech. Narazili přitom na konvoj tří vozidel s po zuby ozbrojenými pasažéry uvnitř.

Článek

Po přestřelce policisté zabavili tři kilogramy kokainu a finanční hotovost v hodnotě téměř 100 000 dolarů. Jednomu ze zločinců se podařilo uniknout, devět zůstalo na místě mrtvých a tři oběti na životech měli i policisté.

Válka mezi drogovými kartely o kontrolu nad obchodem a pašováním narkotik do Spojených států si vyžádala za necelé tři roky už ke 13 000 mrtvých. A to navzdory nasazení více než 36 000 vojáků a policistů do boje proti zločineckým organizacím, které kromě drog získávají peníze na výkupném za unesené osoby, dále z vydírání a prostituce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám