Hlavní obsah

Na bostonském mrakodrapu se utrhla plošina se dvěma umývači oken

Novinky, Vladimír Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

Dva umývači oken byli zachráněni z bostonského mrakodrapu v USA poté, co se urvala část lan držících plošinu, na které stáli. Drama se odehrálo ve 37. patře kancelářského domu. Informoval o tom server televize My Fox Boston.

Článek

Kyle Redmond a Julio Ortiz, dva umývači oken zvyklí na práci ve výškách, byli zachráněni rychlým zásahem hasičů. Ti rozbili okna v patře, kde hrozivě nakloněná plošina uvízla, řekl mluvčí bostonských hasičů Steve MacDonald.

"Budova má celkem 40 pater. Lešení bylo nahnuté na jednu stranu. Muži byli ve velkém nebezpečí,” řekl místní policejní šéf Robert Calabrisi. Úřady vykázaly chodce dál od domu, aby je neohrozily padající předměty, zejména sklo.

Příčina uvolnění lan a náklonu lešení zatím není známa, řekl mluvčí hasičů. Nikdo nebyl vážně zraněn. Oba umývači však byli vzati do péče lékařů na prohlídku.

Redmondova žena Karen se o nehodě dozvěděla hned po incidentu. Když byl její muž zachráněn, prostřednictvím televizních obrazovek poděkovala hasičům za záchranu manžela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám