Hlavní obsah

Jacksonova matka získá opatrovnictví dětí "popového krále"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

O tři potomky nedávno zemřelého amerického zpěváka Michaela Jacksona se bude starat jeho matka Katherine Jacksonová. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedli její právníci. Rodinný klan Jacksonů se na opatrovnictví dohodl s Debbie Roweovou, která je biologickou matkou dvou starších zpěvákových dětí.

Foto: Reuters

Jacksonovi nejbližší příbuzní utěšují jeho dceru Paris na závěr vzpomínkového shromáždění pro veřejnost v Staples Center.

Článek

Podle dohody budou děti Michaela Jacksona žít u své devětasedmdesátileté babičky Katherine. Roweová, která je matkou dvanáctiletého Prince Michaela a jedenáctileté Paris, je bude navštěvovat.

Návštěvy by se měly konat pod dohledem dětského psychologa. Matka totiž s potomky nežila, takže si na ni nejdřív prý musejí zvyknout. Nejmladší Jacksonův syn, sedmiletý Prince Michael II., se narodil po umělém oplodnění náhradní matce. Její totožnost nebyla nikdy odhalena.

Na přípravě dohody o opatrovnictví dětí pracovali právníci několik týdnů. "Paní Jacksonová a rodina jsou rády, že se věc vyřešila a byla oběma stranami a jejich zástupci dojednána laskavým, ohleduplným a zdvořilým způsobem," napsali právníci Jacksonovy matky v prohlášení. Právní zástupce Roweové dohodu označil za "důstojný výsledek". Matku dětí ocenil za její "poctivost a nesobeckost".

Roweová a Katherine Jacksonová se mají 3. srpna sejít u soudu v Los Angeles, který by měl jejich dohodu posvětit. Roweová podle kanálu NBC nedostane žádnou dodatečnou finanční kompenzaci. Televize ABC tvrdí, že obě strany očekávají, že kalifornský nejvyšší soud jejich dohodu schválí. Stejná instance 29. června rozhodla o tom, že všechny tři děti budou na prozatímní dobu tří měsíců svěřeny do opatrování Katherine Jacksonové.

Roweová o získání dětí do vlastní péče nikdy nežádala. Americké televizní kanály dnes uvedly, že oba její potomci od nynějška vědí, že "paní Roweová je jejich biologickou matkou".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám