Hlavní obsah

Dva předškoláci postřelili v USA své sourozence

Novinky, BBC, jas

Dvě malé děti ve Spojených státech byly v průběhu jediného dne postřeleny svými stejně nedospělými sourozenci. V Las Vegas to byla dvouletá dívka, v Jižní Karolině čtyřletý chlapec. Oba případy se staly ve čtvrtek večer místního času.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Článek

V případě postřeleného děvčete došlo k nehodě poté, co její čtyřletý bratr nalezl v domě nabitou devítimilimetrovou pistoli. Dívka skončila v kritickém stavu v nemocnici. Podle policie měl otec dětí, který byl v době střelby doma, zbraně špatně zabezpečené.

Velmi podobný incident se stal téhož dne v Jižní Karolině. Dvojice chlapců ve věku tří a čtyř let byla spolu se svým otcem v městečku Gray Court na návštěvě u přátel. Podle informací policie mladší z chlapců našel zbraň pod postelí. Při neočekávaném výstřelu zasáhl svého čtyřletého bratra do břicha. Zraněný hoch byl okamžitě převezen do nemocnice, kde se musel podrobit operaci.

Obě události znovu rozvířily debatu o držení střelných zbraní v USA. K podobnému případu totiž došlo před necelým týdnem. Pětiletý chlapec zemřel poté, co v otcově voze nalezl zbraň, která jej usmrtila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám