Hlavní obsah

Americká policie objevila v domě 150 mrtvých psů v mrazácích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detroit

Asi 150 mrtvých psů ukrytých v mrazničkách objevila americká policie v přízemí domu na předměstí Detroitu, odkud tento týden už záchranáři odnesli více než stovku živých psů převážně plemene čivava. Informovala o tom agentura AP. Majitel psů je nyní na lékařském pozorování.

Foto: Profimedia.cz

Čivavy byly ve zuboženém stavu. Ilustrační foto

Článek

Policii do domu přivedl nesnesitelný zápach, který obtěžoval okolí. "Byly tam odpadky od podlahy po strop," řekl novinářům Nick Siroskey, šéf místní bytové správy. "Všude byly výkaly a moč, po celém domě. V přízemí, prvním i druhém patře."

Od středy vynášeli záchranáři s maskami na obličeji ven desítky psíků, část z nich ve velmi zuboženém stavu. Podle velitele policie z detroitského předměstí Dearbornu Ronalda Haddada odnesli z domu do pátku 112 živých psů, kteří skončili v útulku. Haddad předpokládá, že ještě asi pět se jich schovává uvnitř.

Šestapadesátiletý muž, který v domě se psy žil, byl přijat do nemocnice na pozorování. Podle policie působí dezorientovaně a pomateně. Jeho sestra tvrdí, že měl nejdřív jen dva psy, kteří se mu ale rozmnožili. Úřady zvažují podání žaloby za týrání zvířat, které ale nebude vzneseno, pokud se zjistí, že muž trpí duševní chorobou.

Dům už zřejmě nikdy nebude vhodný k bydlení a město ho patrně nechá strhnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám