Hlavní obsah

Šerif v Los Angeles zkoumá, kdo vynášel informace o smrti Jacksona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Šerif amerického Los Angeles, který prošetřuje nedávné úmrtí Michaela Jacksona, se zaměřil na pracovníky úřadu koronera, který prováděl pitvu zpěvákova těla. Šerif zjišťuje, zda některý ze zaměstnanců neprodával médiím informace o zpěvákově smrti. V sobotu o tom informovala agentura AP.

Foto: Tobias Schwarz , Reuters

Michael Jackson na archivní fotografii

Článek

Vyšetřovatelé mluvili s pracovníky koronerovy kanceláře v pátek. "Je to dotazování, ne vyšetřování. A je jen velmi předběžné," uvedl šerifův mluvčí Steve Whitmore. Podle něj šerifovi lidé "udělali jen pár telefonátů". Chtějí prý zjistit, zda situace vyžaduje další vyšetřování.

Vyšetřovatelé mluvili s pracovníky koronerovy kanceláře v pátek. "Je to dotazování, ne vyšetřování. A je jen velmi předběžné," uvedl šerifův mluvčí Steve Whitmore. Podle něj šerifovi lidé "udělali jen pár telefonátů". Chtějí prý zjistit, zda situace vyžaduje další vyšetřování.

Koronerův úřad už ve středu oznámil, že Jacksonův úmrtní list viděla asi desítka pracovníků, která neměla se zkoumáním příčin zpěvákovy smrti co do činění. Dokument je ve státním počítačovém systému. Může do něj nahlédnout každý, kdo má přístupové heslo. Dostanou se k němu tedy zaměstnanci koronerova úřadu, pohřební služba, nemocnice či některé státní instituce. Ve dvou týdnech po zpěvákově smrti byl list prohlížen víc než 300krát. Jeho nepovolené čtení je porušením interních pravidel, zákon ale nepřekračuje.

Jackson chtěl koupit nový dům v Las Vegas

Nejasnosti panují nejen kolem příčin Jacksonovy smrti, ale i kolem jeho majetku. Agentura AP v sobotu uvedla, že bývalý zpěvákův finanční poradce Tohme Tohme předal správcům majetku "krále popu" 5,5 milionu dolarů. Peníze prý pocházely z nahrávek. Jackson ho údajně prosil, aby o obnosu nikomu neříkal. Chtěl za něj pořídit svůj "vysněný dům" v Las Vegas, uvedl Tohme. Dodal, že o koupi nemovitosti před zpěvákovou smrtí vyjednával. Po Jacksonově skonu sumu i předměty ze sídla popové hvězdy Neverlandu prý předal správcům.

Soupis Jacksonových financí a majetku je součástí soudních dokumentů. V nich podle AP správci uvedli, že objevili 5,5 milionu dolarů od nejmenovaného finančního poradce. "Nebylo to objeveno. Měl jsem peníze a dal jsem jim je," uvedl Tohme, který byl v posledních letech zpěvákova života jeho finančním poradcem. Snažil se zabránit tomu, aby Neverland skončil v dražbě. Podle AP byl klíčovou postavou při vyjednávání smluv o sérii koncertů, díky nimž se chtěl letos zpěvák po letech vrátit na výsluní. 

Reklama

Související témata:

Související články

Policie vyšetřuje Jacksonovu smrt jako zabití

Nečekanou smrt zpěváka Michaela Jacksona vyšetřuje losangeleská policie jako zabití, přičemž se zaměřuje na jeho osobního lékaře, kardiologa Conrada Murraye...

Výběr článků

Načítám