Hlavní obsah

Při razii na klinice Jacksonova lékaře zabavili agenti silné léky

Novinky,
Los Angeles

Losangeleští policisté a agenti úřadu na potíraní narkotik DEA při razii na houstonské klinice, na které pracuje ošetřující lékař Michalea Jacksona doktor Conrad Murray, zabavili mezi jiným silné léky. Odnesli si také adresáře s kontakty, počítač a pevné disky, uvedla v pátek CNN.

Foto: Richard Carson, Reuters

Agent protidrogového oddělení chce prohlédnout lékařův sklad.

Článek

Agenti DEA provedli prohlídku jak v kanceláři doktora Conrada Murraye, který byl u Jacksona, když zemřel, tak v jeho skladu. Z kanceláře odnesli jeho počítač, vizitky, jednu tabletu antidepresiva clonazepam (Rivotril) používaného při úzkostech a epilepsii a 27 tablet phenterminu, což je silný lék potlačující chuť k jídlu. Je příbuzný amfetamin, takže patří mezi látky sledované jako návykové. Lék se používá v případě, že je nutné, aby obézní pacient rychle zhubl.

Z lékařova skladu agenti odnesli dva pevné disky a, jak uvedli, „důležitý seznam kontaktů“.

Detektivové řekli ke středečním raziím, že na obou místech hledali „důkazy k trestnému činu zabití“. Ve středu na místa přijely dvě desítky uniformovaných policistů a agentů v 15 autech a na sobě měly neprůstřelné vesty. [celá zpráva]

Detektivové také požádali zdravotní sestru Cherilyn Leeovou, která dříve pracovala jako ošetřovatelka Jacksona, aby jim předala kopie zdravotních záznamů krále popu. Lee CNN potvrdil,a že jim je dala.

Překvapivá prohlídka

Murrayův právník Ed Chernoff, kterého si lékař najal po zpěvákově smrti, k razii uvedl: „Povolení k prohlídce umožňovalo hledat a zajistit věci včetně dokumentů, u nichž panuje přesvědčení, že obsahují důkazy o trestném činu zabití.“ Chernoff uvedl, že byl zkopírován obsah pevného disku a odneseno 21 dokumentů, které policie dříve nepožadovala. Mluvčí advokáta Tammy Kidd dodal, že prohlídka „pro nás byla naprostým překvapení, protože jsme byli celou dobu otevřeni komunikaci“. Murray byl již dvakrát vyslýchán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám