Hlavní obsah

K Jacksonově smrti přispělo anestetikum, na klinice jeho lékaře provedli razii

Houston
Aktualizováno

Agenti amerického protidrogového úřadu DEA provedli ve středu na houstonské klinice bývalého lékaře zpěváka Michaela Jacksona rozsáhlou razii. Informovala o tom televizní stanice ABC.

Článek

Zátah v kancelářích Conrada Murraye se uskutečnil ve středu ráno místního času. Agenti DEA ho provedli ve spolupráci s losangelskou policí. Více než dvě desítky uniformovaných bezpečnostních pracovníků přijely v 15 autech a na sobě měly neprůstřelné vesty.Mluvčí DEA akci potvrdila. Murrayův advokát Ed Chernoff sdělil, že vyšetřovatelé žádali další lékařské záznamy.  

Prohlídka se uskutečnila na žádost policie v Los Angeles, která vyšetřuje okolnosti Jacksonovy smrti, řekl mluvčí DEA. Mluvčí skupiny lékařových advokátů Miranda Sevciková prohlásila, že je policejní akce velmi překvapila: "Nikdo to nečekal, nikdo nám nic neřekl, ani policie v Los Angeles, ani protidrogový úřad."

ABC uvedla, že Murray sídlí v budově kliniky, kterou vlastní lékař, jemuž DEA v roce 2005 odebrala licenci, protože předepisoval léky v neúměrném množství. Úřady dostaly povolení k prohlídce na základě prvních výsledků pitvy Jacksonova těla, z nichž vyplývá, že smrt popové legendy souvisí s anestetikem Propofolem.

Murray viděl Jacksona krátce před jeho smrtí. Policie ho od té doby vyslýchala dvakrát. Murray policii však nesdělil, zda Jacksonovi podal Propofol.

Po zahájení razie Murrayova mluvčí sdělila: "Právní tým doktora Murraye zjišťuje důvod. V tuto chvíli bez dalších komentářů."

Murrayův právník Ed Chernoff po prvních dvou výsleších tvrdil: "Koroner chce objasnit příčinu smrtí, tento cíl sdílíme." 

Murray a jeho právník při výslechu odmítli odpovědět na otázku, zda Jacksonovi dali silné léky. Propofol se obvykle používá jen na operačních sálech.

Propofol
Propofol je součástí intravenózních anestetik s krátkým účinkem, které jsou určeny k navození celkové anestézie. Také se použivá jako utišující prostředek pro pacienty na jednotce intenzivní péče. Nesprávné podání může vyvolat vážné komplikace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám