Hlavní obsah

V San Francisku se srazily vlaky, desítky zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Desítky lidí byly v sobotu zraněny při srážce dvou městských vlaků v San Francisku. Čtyřiačtyřicet lidí muselo být hospitalizováno, z nichž tři byli zřejmě zraněni těžce, další osoby utrpěly lehčí poranění. Uvedly to v noci na neděli místní úřady.

Článek

Podle zástupce náčelníka místní hasičské stanice Pata Gardnera je to jedna z nejvážnějších nehod v San Franciscu v posledních letech a zasahovalo při ní asi 40 záchranářů. Evakuovali postižené a některé ošetřovali na místě.

Nehoda se stala odpoledne místního času (večer SELČ), když podle očitých svědků jedna souprava přijíždějící z tunelu narazila zezadu do druhé u nástupiště. Vlaky byly plně obsazené, mezi třemi vážně zraněnými byl i strojvůdce jedné ze souprav.

Příčiny havárie se vyšetřují. Vyšetřovatelé zjišťují, zda byla příčinou neštěstí mechanická chyba či lidské selhání, uvedl mluvčí sanfranciské městské železnice MUNI Judson True.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám