Hlavní obsah

Při požáru cisteren v USA se roztrhl a propadl dálniční nadjezd

Novinky, CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detroit
Aktualizováno

Po nehodě dvou tahačů s cisternami a osobního auta spadl dálniční nadjezd u Detroitu. Jedna z cisteren převážela palivo, které vybuchlo ve středu kolem osmé večer místního času. Pod nadjezdem se rozpoutalo ohnivé peklo. Přesto si nehoda vyžádala jen lehká zranění tří řidičů, kteří byli převezeni do nemocnice. Zřítil se ale čtyřproudový nadjezd.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Místo nehody cisteren se proměnilo v ohnivé pekloVideo: Reuters

 
Článek

Policisté zjišťují, jak k nehodě došlo a kdo ji zavinil. Ze stop na místě požáru to však zatím není možné zjistit, protože oheň všechno zničil. Pod mostem stojí vedle sebe vraky dvou ohořelých tahačů s cisternami. Je možné, že se samy srazily, v úvahu však také připadá zavinění osobního vozu, jehož řidička před sebe nechtěla cisternu pustit.

Cisterna převážela 36 000 litrů benzínu a 16 000 litrů nafty. Explodovala na dálnici I75 u nadjezdu vzdáleného asi 15 kilometrů severně od centra Detroitu.

Vzhledem k tomu, že cisterna vybuchla přímo pod nadjezdem, hasiči požár likvidovali jen obtížně a nedařilo se jim ani zjistit, jestli už veškeré palivo shořelo, uvedla AP.  Likvidace požáru jim trvala tři hodiny.

Vzhledem k tomu, že z hořícího paliva stoupal do výše hustý dým, monitorovala se kvalita ovzduší a také se zjišťovalo, zda uniklé palivo nekontaminovalo půdu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám