Hlavní obsah

Americká policie zastřelila ozbrojeného muže u budovy Kongresu

Washington
Aktualizováno

Policisté zastřelila ve Washingtonu ve středu odpoledne místního času (v noci na dnešek SELČ) muže, který nezastavil při běžné silniční kontrole a začal ujíždět. Nakonec vytasil pistoli. Incident podle úřadů nesouvisel s bezpečností sídla zákonodárců, i když se stal jen pár bloků od Capitolu. Údajně šlo jen o běžnou silniční kontrolu.

Článek

Pětatřicetiletý řidič, jehož jméno nebylo zveřejněno, neuposlechl výzvy policistů k zastavení svého bílého mercedesu a ujížděl jim. Jednoho policistu srazil na Columbus Circle a řítil se v protisměru. Jeho divoká jízda skončila, když na křižovatce narazil do policejního auta.

"Řídil velmi nebezpečně bez ohledu na lidské životy," uvedla seržantka Kim Schneiderová. Dodala, že muž po nárazu vytáhl zbraň a zasahující policisté jej zastřelili. "Domnívali se, že by jejich život mohl být ohrožen," dodala seržantka.

Podle očitých svědků zaznělo pět, ale možná až deset výstřelů. Těžce zraněný řidič zemřel po převozu do nemocnice. Ošetřen musel být i sražený policista a jeho kolega, jedoucí na motocyklu.

V mercedesu byla nalezna zbraň. Policie neuvedla, proč muže chtěla kontrolovat. 

Po dobu incidentu byly narychlo uzavřeny vchody do Capitolu, kde sídlí Kongres, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám