Hlavní obsah

Jacksonova rodina chce druhou pitvu

Novinky, Tomáš Reiner
Los Angeles

Rodina zesnulého zpěváka Michaela Jacksona chce druhou pitvu jeho těla. Příbuzným krále popu jde podle rodinného přítele reverenda Jesse Jacksona o nezávislé posouzení okolností zpěvákovy smrti.

Foto: ČTK

Michael Jackson během amerického Super Bowl v Pasadeně v roce 1993

Článek

Reverend Jackson, známý aktivista v oblasti lidských práv, uvedl, že se Michaelově rodině nezdají aktivity osobního lékaře zpěváka Conrada Murraye. Ten měl podle různých zpráv Jacksonovi předepisovat množství léků a údajně měl dokonce zpěvákovi podat krátce před smrtí injekci dolsinu. Murraye v pátek tři hodiny marně hledala policie.

Jedenapadesátiletý lékař údajně žil ve zpěvákově domě, ovšem žádný z příbuzných Jacksona ho více než rok neviděl. Uřad koronera v Los Angeles v pátek místního času vydal po pitvě Jacksonovo tělo rodině, ale ta žádné podrobnosti o pohřbu neoznámila. Výsledky pitvy nebyly jednoznačné a vyšetřovatelé čekají na dodatečné testy, jejichž výsledky mohou být známy až za šest týdnů.

Jacksonova rodina se po úmrtí Michaela sešla v rodinném domě v kalifornském Encinu, kde nepochybně přišly na přetřes i otázky ohledně péče o Jacksonovy tři děti a majetek. Reverend Jackson prohlásil, že zpěvákova rodina chce vyjasnit, co se stalo mezi tím, kdy šel Michael spát a kdy zemřel. V mezidobí měl být u něj Murray. Sám dodal, že Jackson byl v dobré kondici a denně tři až čtyři hodiny cvičil.

Tříhodinová pitva provedená úřadem losangelského koronera vyloučila cizí zavinění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám