Hlavní obsah

Policie pátrá po lékaři Michaela Jacksona

Novinky, Vladimír Michna
Los Angeles
Aktualizováno

Policie hledá osobního lékaře zesnulého krále popu Michaela Jacksona, aby vyslechla jeho výpověď. Zatím však neúspěšně. Policistům se lékaře nepodařilo najít, informují o tom přední světová média.

Foto: PHIL McCARTEN, Reuters

Úředníci před oblastním oddělením koronera v Los Angeles, kam bylo v pátek převezeno tělo Michaela Jacksona.

Článek

Lékařovo auto bylo odtaženo od Jacksonova domu a zabaveno, uvedla CNN s odvoláním na losangeleské úřady. V automobilu mohou být záznamy potřebné pro vyšetřování Jacksonovy smrti, řekl detektiv Agustin Villanueva z policejního oddělení Los Angeles.

Policie chce mluvit s lékařem, který se zpěvákem bydlel a staral se o užívání jeho injekcí. Nyní jej není schopna najít, uvedla SkyNews. Policie nezveřejnila jméno lékaře, jehož role v případu smrti Jacksona není jasná.

Foto: ROBERT GALBRAITH, Reuters

Kvůli smrti Michaela Jacksona truchlí lidé po celém světě.

Veřejné záznamy ukazují, že automobil byl registrován na ženu z Texasu, která je asistentkou jednoho kardiologa. Ten má licenci v Kalifornii a Texasu, ale má také ordinaci v Las Vegas. Telefon v ordinaci podle CNN nikdo nezvedá.

Výsledky toxikologických testů se očekávají až za několik týdnů. Podle oficiálních zpráv slavný hudebník zemřel na selhání srdce. Mnohá média a fanoušci však spekulují i o jiných důvodech smrti, jelikož Jackson byl velmi zadlužen a kvůli nadcházejícímu turné byl ve velkém stresu. [celá zpráva]

Výsledky testů by měly odpovědět na otázku, zda popový král zemřel v důsledku špatné medikace svých prášků a injekcí, říkají lékaři obeznámení s Jacksonovým stavem.

Obama vyjádřil soustrast

Jacksonově rodině v pátek vyjádřil soustrast i americký prezident Barack Obama. Podle jeho mluvčího Roberta Gibbse považuje šéf Bílého domu zesnulého za velkolepého umělce a hudební ikonu, jejíž život měl ale smutné a tragické stránky.

K Jacksonově smrti se vyjádřila řada osobností showbyznysu a politiky. "Jsem velmi zarmoucená..., především kvůli jeho dětem, které pro něho byly vším, a také kvůli jeho rodině. Je to obrovská ztráta," prohlásila podle ČTK někdejší Jacksonova manželka Lisa Marie Presleyová.

Podle kalifornského guvernéra Arnolda Schwarzeneggera byl Jackson "bezpochyby velkým umělcem a jeho popularita zasáhla několik generací planety".

Stálice světového popu Madonna magazínu People řekla, že "nad tou smutnou zprávou nepřestává plakat...". "Vždy jsem Michaela Jacksona obdivovala. Svět ztratil jednoho ze svých velikánů, hudbě ale zůstane navždy."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám