Hlavní obsah

Slovák s kamarádem původně v airbuse z Ria vůbec být neměl

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Arnold Gergely (33) ze slovenské obce Ipeľské Uľany se měl se svým estonským přítelem vrátit z Brazílie linkou do Madridu. V osudném Airbusu AF447 do Paříže se na poslední chvíli uvolnila dvě místa, oba přátelé příležitosti využili a při havárii nad Atlantikem v první červnový den zahynuli i s ostatními. Tuto informaci přinesl deník Nový čas s odvoláním na Gergelyho bratra.

Foto: Reuters

Záchranáři vytahují trosky zříceného airbusu.

Článek

Podle jeho informací přátelé nestihli let do Madridu a na palubu letadla Air France se dostali náhodou. K odletu se totiž nedostavil francouzský manželský pár. "O této nešťastné náhodě jsem se dozvěděl, když jsem byl pro bratrovy věci v Dublinu, kde žil," uvedl Viktor Gergely.

Francouzským manželům Claude a Amindě Jaffiolovým zachránila život jejich nedochvilnost. Profesor medicíny byl v Brazílii na semináři. Následně zůstal s manželkou v Brazílii na dovolené. Domů měli původně letět linkou AF447, ale nestihli odlet. Jejich místa nabídli Arnoldovi a jeho příteli.

V osudném letu zahynuli tři Slováci. Kromě zmíněného Gergelye byl na palubě bývalý starosta obce Kozárovce Daniel Benčať a jeho přítel Michal Hudec.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám