Hlavní obsah

Karibské ostrovy odmítly španělskou loď kvůli prasečí chřipce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na Bludného Holanďana se změnila španělská výletní loď Ocean Dream, kde se u posádky objevily příznaky prasečí chřipky. Karibské ostrovní státy Grenada a Barbados nedovolily lodi s více než dvanácti sty lidmi na palubě přistát v některém ze svých přístavů. Loď nyní kotví poblíž ostrova Margarita, populární turistické destinace u pobřeží Venezuely.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie

Článek

Na palubě zůstává podle AP všech 1219 cestujících a 460 členů posádky, kteří plavidlo nesmí až do 24. června opustit. Národnost pasažérů není v tuto chvíli známa. Nákaza virem A(H1N1) se potvrdila u tří lidí z personálu. Jedenáct dalších se testuje. Infikovaní jsou v karanténě. Z cestujících nikdo novou chřipkou netrpí.

"Nevíme přesně, čím se lidé nakazili. Možná je to jen běžná chřipka. Nechceme ale riskovat to, že by se obyvatelé Grenady virem A(H1N1) nakazili," řekla podle serveru Grenadanetnews mluvčí grenadského ministerstva zdravotnictví.

Ocean Dream provozuje španělská společnost Pullmantur, která pořádá okružní plavby po karibských ostrovech. Plánovaná devítidenní plavba lodi měla vést z Aruby přes ostrovy Curacao, Isla Margarita, Grenada, Barbados a Santa Lucía zpět do Aruby.

"Jsme zklamaní. Chceme někam jet," řekla pasažérka Miriam Tonk-Croesová arubskému rádiu Canal 90. Stěžovala si na to, že s cestujícími posádka nekomunikovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám