Hlavní obsah

Schwarzenegger šetří, školní učebnice má nahradit internet

Novinky, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger oznámil, že plánuje ve školách zrušit učebnice. Nahradit by je měly programy na internetu. Jen loni Kalifornie utratila za učebnice 350 miliónů dolarů a kvůli katastrofálnímu schodku rozpočtu si to nemůže dál dovolit. Podle něj ale plán také pomůže tomu, aby žáci chápali moderní technologie.

Foto: Kimberly White, Reuters

Arnold Schwarzenegger

Článek

Schwarzenegger je podle svých slov přesvědčen, že využití internetových stránek jako je Facebook nebo Twitter a stahování si do iPodu ukazuje, že mladí lidé se rychle adaptovali na nové technologie využívající internet, takže internet by bylo nejlepší využívat i ve třídách.

Od srpna budou studenti matematiky a dalších technických předmětů na středních ěkolách mít přístup k textům, které prošly akademickými standardy.

Guvernér dále zdůraznil, že texty na sítí se snáze a rychleji aktualizují, takže studenti nebudou zaostávat za pokrokem v oblasti.

Skutečným důvodem je však snaha ušetřit. Kalifornie ročně vydává na učebnice 350 miliónů ročně. Její rozpočet však má však astronomický deficit, který činí 24,4 miliardy dolarů a republikánský guvernér odmítá situaci řešit zvýšením daní.

Guvernér už oznámil, že všechny smlouvy o podpoře ze stáních peněz přijatých po 1. březnu byly zrušeny. Nové se už uzavírat nesmí: „Každý státní úřad a oddělení musejí prozkoumat, jak je utracena každá pence, aby se ujistily, že stát dělá vše nejlepší s každým dolarem z daní."

Reklama

Výběr článků

Načítám