Hlavní obsah

Smrt 44 dětí při požáru v mexické školce zavinil zkrat klimatizace

Hermosillo

Příčinou požáru ve školce a v jeslích v Hermosillu na severozápadě Mexika, který si od pátku vyžádal již 44 obětí na životech, bylo možná přehřátí nebo zkrat na klimatizačním zařízení sousedního skladiště. Oznámila to v noci na úterý agentura AFP s odvoláním na oficiální zdroje.

Článek

Většina obětí - děti ve věku do čtyř let - zemřela "udušením v důsledku otravou kysličníkem uhelnatým", informoval prokurátor státu Sonora Ábel Murrieta. Nejméně desítka dětí stále zůstává v nemocnici. Některé byly převezeny do specializovaných center v západomexické Guadalajaře a Sacramentu v USA.

Snažíme se zjistit, "proč se oheň rozšířil tak rychle", dodal Murrieta. Personál školky, kterou od sousedního skladiště toxických látek dělila jen zeď, totiž neměl vůbec čas reagovat. "Střecha se zřítila najednou, bez předchozích náznaků. Kouř se držel u stropu, takže si ničeho nevšimli," vysvětlil sonorský guvernér Eduardo Bours.

V odpoledních hodinách, kdy vypukl požár, přes 140 dětí trávilo siestu. Některé z dětí zabila zřícená střecha, některé otrávily zplodiny z toxických umělohmotných materiálů. Plameny spálily i matrace a lůžka, které také byly z vysoce hořlavých materiálů. Celá budova byla školky původně hangár s plechovou střechou, jediným východem a pěti okny vysoko ve zdech.

Reklama

Související témata:

Související články

Při požáru v Mexiku zahynulo 35 dětí

Nejméně 31 dětí uhořelo při požáru, který zasáhl dětský útulek v mexickém státě Sonora na severozápadě země. Dalších 47 osob, dětí a ošetřovatelů, muselo být...

Výběr článků

Načítám