Hlavní obsah

Clintonová původně Obamovu nabídku do vlády odmítla

Novinky, rei
Washington

Hillary Clintonová po zvolení Baracka Obamy americkým prezidentem odmítla Obamovu nabídku na post ministryně zahraničí. Přijala ji, až když Obama nabídku zopakoval.

Článek

Bývalá senátorka a první dáma USA v nedělním pořadu This Week televize ABC řekla, že se jí nikdy nesnilo o tom, že by mohla skončit v Obamově kabinetu. S Obamou během primárek vedla půl roku tvrdý a vyrovnaný boj, přičemž v jednom ze svých klipů tvrdila, že Obama nebude schopen řešit krizovou situaci na mezinárodní scéně. V neděli řekla, že ji přesvědčil o opaku a pro ni je čest po jeho boku pracovat.

Clintonová dodala, že po náročné kampani v primárkách si chtěla oddechnout a vrátit se do Senátu. Když se později její jméno objevilo v souvislosti s Obamovou vládou v médiích, považovala to za absurdní. „A pak mi zavolal a požádal mne o schůzku. Řekla jsem mu, že si nemyslím, že jsem na to ta pravá,“ popsala s tím, že prezidentovi dala tipy na jiné lidi.

Obama však naléhal a posléze ji přesvědčil: „Nakonec jsem dospěla k tomu, že zaprvé když vás prezident požádá, abyste sloužili zemi, potřebujete opravdu dobrý důvod, abyste to neudělal“. Jako další důvod uvedla, že kdyby zvítězila v prezidentských volbách ona, také by chtěla mít Obamu ve svém týmu.

Reklama

Výběr článků

Načítám