Hlavní obsah

Námořníci vytahují z moře desítky těl pasažérů, identifikaci ztěžují žraloci

• Aktualizováno
Novinky, Vladimír Michna

Již 17 mrtvých pasažérů letu Air France vyzvedli brazilští záchranáři z Atlantiku. Brazilští a francouzští námořníci také uvedli, že nalezli neurčitý počet dalších těl ve vodě. Na místo byly vyslány lodě, aby ostatky vytáhly. Podle záchranářů jsou těla požírána žraloky, což ztěžuje jejich identifikaci. Informovala o tom SkyNews.

Článek

Námořnictvo z oceánu vytáhlo také modré sedadlo se sériovým číslem tragického letu 447. Z vody také vytáhli ruksak obsahující očkovací průkaz a aktovku s letenkou Air France.

Letadlo zmizelo minulé pondělí a podařilo se ho objevit v sobotu. Mezi nejnověji vytaženými těly jsou čtyři ženská a čtyři mužská. Spolu s těly záchranáři vyzvedávají i trosky letounu.  

O identitě mrtvých budou nejdříve informováni jejich rodinní příslušníci. Podle záchranářů bude však určení totožnosti složité. Mnohá těla mohou být totiž potopena v hlubinách Atlantiku nebo sežrána žraloky.

K nalezení dalších obětí není moc času, protože plyny, které těla vynesou z hlubin, na hladině rychle vyprchají a těla se znovu ponoří do hlubin, tentokrát definitivně. Ani trosky nevydrží plout na hladině trvale. [celá zpráva]

Vyšetřovatelé se nyní  zaměřují na poruchové rychloměry, které jsou jedním z vysvětlení neštěstí. Většina těl a trosek letadla byla objevena v místě ležícím asi 1150 kilometrů od města Recife na severovýchodním pobřeží Brazílie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám