Hlavní obsah

Čtveřici teenagerů soudí v USA za znásilňování jako dospělé

– Tampa
Novinky, Tomáš Reiner

Před soudem v Tampě na Floridě stanula ve středu čtveřice náctiletých hochů. Byla obviněna ze znásilňování třináctiletého spolužáka. Chlapce soudí jako dospělé a v úhrnu jim hrozí trest odnětí svobody na 120 let, uvedla stanice CNN.

Článek

Tři čtrnáctiletí a jeden patnáctiletý hoch čelí každý čtyřem obviněním ze sexuálního násilí. V rozmezí dvou měsíců opakovaně v šatnách znásilňovali svého třináctiletého spolužáka násadou od smetáku a hokejovou holí.

Podle žalobce byl křik zneužívaného slyšet v okolí a o útocích vědělo mnoho studentů. Žádný však incident nenahlásil. Škola zahájila vyšetřování až po rvačce na školním hřišti, která se přenesla do šaten. Když se ji snažil učitel tělocviku ukončit, zneužívaný chlapec pronesl, že "už má dost toho, jak po něm pořád jdou“.

Čtveřice s k sexuálnímu násilí na spolužákovi přiznala. Akademický rok dokončila z domova. Soud každému obviněnému stanovil kauci ve výši 15 000 dolarů (zhruba 300 000 korun). Tři z nich navíc musí nosit monitorovací zařízení na kotníku. V současnosti jsou už ovšem všichni ve vazbě. Dohromady jim hrozí až 120 let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám