Hlavní obsah

Kanadská guvernérka snědla tulení srdce, aby podpořila lov

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa

Kanadská generální guvernérka Michaelle Jeanová pomohla zabít a rozporcovat tuleně, jehož kus srdce následně na podporu lovců demonstrativně snědla. Stalo se tak několik týdnů poté, co Evropská unie zakázala dovoz kanadských výrobků s tulením masem.

Článek

Zástupkyně britské královny Alžběty II. v Kanadě Jeanová nedala explicitně najevo, zda protestuje proti rozhodnutí Unie. Tuleně pomohla rozporcovat s pomocí tradičního nože Inutiů na festivalu v Rankin Inletu už v pondělí. Kus syrového srdce snědla před zraky několika stovek zástupců domorodého obyvatelstva.

Evropský parlament nedávno odhlasoval zákaz dovozu kanadských výrobků s tulením masem. Dal tak najevo hlavně nesouhlas s krutými metodami lovců. Ačkoliv se na Inuity zákaz nevztahuje, obávají se, že to na ně bude mít dopad. Na severu Kanady se podle BBC lovem ryb a tuleňů živí asi 6000 lidí.

Kanadská vláda pro letošek povolila lov více než 300 000 tuleňů. V důsledku poklesu cen tuleních kůží se ale podle zástupců lovců počítá jen s 65 000 kusy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám