Hlavní obsah

Počítače FBI a dalších úřadů napadl tajemný virus

Počítače amerických strážců zákona z FBI a U.S. Marshals napadl ve čtvrtek zákeřný a zatím tajemný počítačový virus. Pro jistotu proto odpojil své sítě od dalších napojení na sítě ministerstva spravedlnosti. Oba úřady shodně tvrdí, že neunikla žádná data, ale případ je teprve předmětem vyšetřování.

Článek

"Řešili jsem tuto záležitost na několika našich vnějších, nezabezpečených sítích a dotklo se to několika vládních úřadů," uvedl bez bližších podrobností mluvčí FBI Mike Kortan citovaný agenturou AP.

Také mluvčí U.S. Marshals Nikki Credicová ujistila veřejnost, že neunikly žádné tajné informace poté, co se projevilo ve čtvrtek ráno místního času působení viru. Nicméně podstata hrozby je zahalena tajemstvím - ani FBI, ani U.S. Marshals nezveřejnili o jaký vir se jednalo a jaké škody napáchal.

Většina amerických úřadů, které pracují s citlivými daty, má v obavě před útoky hackerů zabezpečené vnitřní sítě, které nepřipojují na internet. Nicméně odděleně jsou úřadovny napojeny i na internet, pokud se prokáže napadení okamžitě se preventivně od veřejné sítě odstřihnou.

Reklama

Výběr článků

Načítám