Hlavní obsah

V Mexiku nechali odejít z věznice 53 zločinců

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de México

V sobotu uteklo z věznice ve mexickém státě Zacatecas 53 vězňů. Jejich odchod zachytily kamery. Vězni, mezi nimiž byli nebezpeční zločinci napojení na drogové kartely, ale ani nemuseli přemoci stráže. Ty je nechaly odejít. Po podivném útěku bylo proto zatčeno 51 osob včetně ředitele věznice, uvádí BBC.

Článek

Zločinci utekli z věznice ve městě Cieneguillas během dvou minut a 52 sekund. Strážní jejich odchodu jen přihlíželi. Nepodnikli nic, aby je zastavili. Vězni si už předtím vzali 23 střelných zbraní ze skladu věznice.

Jejich „útěk“ zaznamenala kamera, než ji vězni zakryli prostěradlem.

Na vězně už venku čekalo osm kompliců v neprůstřelných vestách, kteří přijeli v policejních autech a na sobě měli uniformy federální policie. Strážní ve věznici automobilům s blikajícími světly bez dotazů otevřely bránu věznice.

Teprve po odjezdu vězňů, na který strážní nevystřeli ani jedinou ránu, hlavně měli skloněné k zemi, začali překotně jednat. Ve stylu bláznivých komedií s Johnem Carreym zahájili hon a nařídili rozmístění zátarasů na silnicích.

Po útěku vydal Interpol varování, protože mezi uprchlými bylo i jedenáct nebezpečných zločinců mezinárodního formátu. Podle jeho stanoviska jde o nejhorší kriminálníky, kteří „ohrožují bezpečnost obyvatel celého světa“. Někteří byly vězněni za únosy.

Video zachycující dění ve věznici i před ní zveřejnily ve čtvrtek mexické noviny Reforma. Jasně z něj byla patrná laxnost strážných. Obrázky vyvrátily spekulaci, že strážní byli přemoženi.

Video zachycující dění ve věznici i před ní zveřejnily ve čtvrtek mexické noviny Reforma. Jasně z něj byla patrná laxnost strážných. Obrázky vyvrátily spekulaci, že strážní byli přemoženi.

Kvůli útěku bylo na měsíc dáno do vazby 51 zaměstnanců věznice. Mezi nimi i ředitel věznice a 44 dozorců.

Reklama

Výběr článků

Načítám