Hlavní obsah

Kvůli prasečí chřipce uzavřeny školy v New Yorku i v Itálii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York/Řím/Madrid
Aktualizováno

V New Yorku bylo ve čtvrtek zavřeno 31 škol kvůli prasečí chřipce. Zvýšil se totiž počet studentů s příznaky nemoci. V pátek italské ministerstvo zdravotnictví rozhodlo o okamžitém uzavření dvou středních škol v Římě, kde se čtyři studenti nakazili touto nemocí při nedávné cestě do Spojených států.

Článek

V New Yorku o uzavření 30 škol rozhodlo ministerstvo zdravotnictví, jedna se k tomuto kroku rozhodla sama. Jedenáct škol bylo uzavřeno už koncem minulého týdně v Queensu a v Brooklynu. Pět škol by ale mělo být v pátek opět otevřeno.

V Itálii se v pátek rozhodlo o uzavření prvních dvou škol z preventivních důvodů. Liduprázdné mají být týden.

Nemoc se dále šíří, ale ne už v Mexiku

Nemocí se ve světě nakazilo podle pátečních údajů Světové zdravotnické organizace (WHO) 11 168 lidí ve 42 zemích. Nemoc si vyžádala už  87 obětí na životech. USA ve čtvrtek ohlásily desátou oběť a 54 nových případů nákazy. Prudce také narůstá počet nakažených v Japonsku, ve čtvrtek tam bylo potvrzeno dalších 35 případů a nemocných je téměř tři sta. Víc už je jich jen v USA (5764) v Mexiku (3892), kde se ale další nové případy neobjevily, a v Kanadě (719).

Španělští vojáci jsou v karanténě 

Poté, co bylo u 11 studentů vojenské školy v Hoyo de Manzanares ve středním Španělsku zjištěno podezření na prasečí chřipku, bylo 58 vojáků navštěvujících toto zařízení umístěno do karantény.

Španělsko je ze všech evropských zemí nejvíce postiženo nemocí, registruje 111 nakažených.

Reklama

Výběr článků

Načítám