Hlavní obsah

Třetí Mickey Mouseův hlas zemřel po 32 letech

Aktualizováno

Wayne Allwine, herec, který 32 let propůjčoval hlas Mickey Mouseovi, zemřel na komplikace s cukrovkou. Společnost Walt Disney oznámila, že Allwine strávil poslední okamžiky se svou ženou Russi Taylorovou, která po jeho boku už dvacet let dabuje Minnie Mouseovou.

Foto: Reuters

Wayne Allwine, hlas Mickey Mouse

Článek

"Wayne zasvětil celý svůj profesionální život společnosti Disney," řekl šéf továrny na zábavu Robert Iger a dodal: "Během dvaatřiceti let rozdával tolik radosti, štěstí a pohody po celém světě hlasem, který propůjčoval Mickey Mouseovi."

Foto: Reuters

Wayne Allwine, hlas Mickey Mouse

Allwine začal u Disneyho v roce 1966 v podatelně. Teprve později přešel do divize zvukových efektů a v roce 1977 se stal hlasem známé postavičky. Jeho falset zní výrazně především v Mickeyově vánoční koledě z roku 1983. V roce 1986 získal cenu Emmy za namluvení série Amazing Stories na stanici NBC.

Foto: Profimedia.cz

Allwine byl už třetím hlasem Mickeye Mouse. Jako první ho namlouvál sám Walt Disney, druhým se stal Jimmy MacDonald, který Alwina zaučil. 

Roy E. Disney, emeritní ředitel Walt Disney Co., prohlásil, že Allwine dělal mnohem více, než že propůjčoval las Mickeyovi - "propůjčoval mu srdce a duši".

Reklama

Výběr článků

Načítám